P4f – Ekskursjon

Aktiviteter


Eventyret om påfuglen og ravnen foregår i et tre. Ta barna med på tur i skogen eller til et bestemt tre. Samle blader og ta med tilbake til barnehagen for å bruke i formingsaktiviteter og sammenligne med de graverte bladene på terningene. Hvilke former har de? 

Barna kan ta bilder av treet/trærne i ulikt vær og gjennom årstidene.

Se etter ravnen når dere er ute, hvor bor den og hva spiser den? Finnes det et sted der dere kan besøke en påfugl? Hvis ikke kan dere lete opp filmer om påfugler på nettet og se om dere finner svar på hvor den bor og hva den liker å spise.

Lek at dere skal hjelpe påfuglen og ravnen med å finne alle de vakre fargene i naturen. Hvor kan man finne blå, rød, grønn osv.? La barna lete etter fargene i naturen.
Ta bilder av fargene. Digitale verktøy gjør det enkelt å vise bildene etterpå og snakke om opplevelser og ting dere har funnet. Digital skjerm kan fungere som dagsrapport.

Hva sier Rammeplanen?

Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna:
– utforsker ulike landskap, blir kjent med institusjoner og steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt
Personalet skal:
– introdusere barna for personer, steder og samfunnsinstitusjoner i nærmiljøet for å skape tilhørighet og hjelpe barna med å orientere seg og ferdes trygt.

Rammeplanen 2017

Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna:
– opplever og utforsker naturen og naturens mangfold
– får kunnskap om dyr og dyreliv
Personalet skal:
– legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring.

Rammeplanen 2017