Retningslinjer for personvern

1. Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://trolliord.no

Vi mottar informasjon om deg under betalingsprosessen i nettbutikken og dersom du oppretter en bruker på web eller i appen vår.

2. Hva vi samler og lagrer

Når du oppretter en bruker hos oss, eller når du kjøper fysiske produkter fra oss via nettside eller app:

Vi ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, e-postadresse, kredittkort/betalingsinformasjon og kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi lagrer også kursprogresjon, inkludert informasjon om status for hvilke steg som er fullført, og svarene du eventuelt har gitt på evalueringer. Vi bruker denne informasjonen for eksempel til å:

 • sende deg informasjon om din konto og bestilling
 • svare på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
 • behandle betalinger og forhindre svindel
 • opprette konto til deg i kurs-løsningen vår
 • overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne avgifter
 • forbedre våre kursløsningen
 • sende deg pushvarsler med relevant kursinformasjon, hvis du velger å motta dem

Når du besøker butikken på nettsiden vår, samler vi:

 • Produkter du har sett på: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett på
 • Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av avgifter og frakt
 • Fraktadresse: Vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen.

Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt.

Hvis du oppretter en konto i nettbutikken, lagrer vi navn, adresse, e-post og telefonnummer som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige ordrer.
 

Kommentarer

Vi tar også vare på kommentarer og omtaler, hvis du velger å skrive dem. Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

3. Hvem som har tilgang

Medlemmer av vår stab har tilgang til informasjonen du oppgir til oss. For eksempel både Systemadministrator og Butikksjefer har tilgang til:

 • Ordreinformasjon, slik som hva som er kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til, og
 • Kundeopplysninger som for eksempel navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.
 • All tilleggsinformasjon som er lagt inn på brukerprofilen din vil også være synlig for administratorer.
 • Kursprogresjon, inkludert informasjon om status for hvilke steg som er fullført, og svarene du har gitt på evalueringer.

Vår stab har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å gjennomføre ordre, følge opp kursprogresjonene din ved behov, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte. 

Dersom en barnehage, skole, organisasjon ønsker det, kan det opprettes et gruppeabonnement med en gruppeadministrator for flere deltagere i en gruppe (feks en barnehage). I disse tilfellene vil gruppeadministrator også ha tilgang til informasjon om deltagerne i gruppen sin:

 • All tilleggsinformasjon som er lagt inn på brukerprofilen til hver deltager i gruppen.
 • Kursprogresjon, inkludert informasjon om status for hvilke steg som er fullført, og svarene deltagerne har gitt på evalueringer.

De øvrige deltagerne innenfor samme gruppe vil kunne se navn, brukernavn og informasjon publisert av de andre deltagerne innad i samme gruppe.

4. Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Dersom du har opprettet et kursbonnement lagrer vi informasjonen om deg og din kursstatus så lenge kontoen din eksisterer. 

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Vi vil for eksempel tar vare på ordreinformasjon i 5 år av regnskaps- og avgiftsmessige årsaker. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

5. Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

6. Hva vi deler med andre

Dersom du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Betalinger

Vi aksepterer betalinger gjennom PayPal. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til PayPal, inkludert informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesum og betalingsinformasjon.

Vennligst se PayPal Privacy Policy for flere detaljer.

Betalinger via app

I appene aksepterer vi betalinger gjennom Apples App Store og Google Play Store. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til Apples App Store og Google Play Store, inkludert informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesum og betalingsinformasjon.

Vennligst se Apple Privacy Policy og Google Play Store for flere detaljer

7. Endringer av retningslinjene for personvern

Vi kan komme til å endre retningslinjene for personvern. Vi vil varsle brukerne om dette ved å publisere endringene på denne siden. Bruk av siden etter at endringene er publiserte betyr at du godkjenner disse.  

Denne siden ble sist oppdatert 21. oktober 2022.

We may process and store personal data about your interactions using xAPI. We use the data to learn about how well the interactions are designed and how it could be adapted to improve the usability and your learning outcomes. The data is processed and stored [on our platform|on an external platform] until further notice.

We may store the results of your interactions on our platform until further notice. The results may contain your score, the maximum score possible, when you started, when you finished, and how much time you used. We use the results to learn about how well you performed and to help us give you feedback.